Sale Shoes OnlineAuthentic Baby Nike Boys 08OvnNPymw
 
Sale Shoes OnlineAuthentic Baby Nike Boys 08OvnNPymw
 
J. van de Walle

Klik voor alle titels van deze auteur

Shop De 700 Beige In Weare W Schoenen Adidas Zx OkuTwXZiP

Een vlek op de rug van J. van de Walle’s historische roman over Suriname is een symbolische titel. Zakelijk-medisch gesproken, is zo’n gevoelloze vlek op de rug het eerste symptoom van boassie – het Surinaamse woord voor melaatsheid. Als je daarin kunt prikken met een speld, zonder dat de zo gevlekte mens iets voelt, dan betekent dat een vonnis van groot onheil, van lijfelijk verderf en dood.

Van de Walle (die op 6 juni 2000 overleed) heeft dit beeld tot een symbool van de slavenmaatschappij uitgebreid. Van de Walle laat zijn hoofdpersoon vertellen hoe hij kersvers uit Holland in de West komt om het beheer over een plantage te krijgen. Hoe hij daar leeft binnen de coterie van de blanke gemeenschap: zijn omgang met zwarten en kleurlingen: zijn persoonlijke reacties over deze omgang. Een hard leven in een meedogenloos tropisch land.

Een vlek op de rug is geen gruwelboek over de slavernij, maar wel een menselijk boek waarin een brok koloniale geschiedenis met veel verve tot leven is gebracht. Een goed boek, vol fijne humor en spitse ironie in een pakkend verhaal. Door taal en stijl weet de schrijver een heel aparte sfeer op te roepen, waarin het hem zeldzaam goed lukt leven en denkwijze uit die tijd weer te geven. Tegelijk heeft hij de actualiteit van het probleem, de vrijheid van de mens, ook in deze tijd tot uitdrukking gebracht.

Cynthia Mc Leod schreef het nawoord bij deze historische roman van Johan van de Walle (1912-2000), die onder meer hoofd van de gouvernementespersidenst was in Suriname, vanaf 1946 werd hij hoofd van de Westindische afdeling van Radio Nederland Wereldomroep. Op 15 juli 1945 publiceerde hij een kritisch rapport over de sociaal-culturele omstandigheden in Suriname, wat hem noch door de Surinaamse als Nederlandse overheid in dank werd afgenomen. Door een overheidsdienaar werd het echter bejubeld. Uit een heruitgave van zijn romans en verhalen in 1993 blijkt zijn grote band met het Caribisch gebied.

Prijs: € 20,00  Sale Shoes OnlineAuthentic Baby Nike Boys 08OvnNPymw

ISBN: 978 90 5429 153 4
Uitvoering: 257 pagina's
Rubriek(en):
Outlet Max Thea So55434904 Air Txt W Dames Running Nike KTlc3uF1J5 Historische romans Suriname Surinaamse klassieken

Sale Shoes OnlineAuthentic Baby Nike Boys 08OvnNPymw
Uitgeverij Conserve


Sinds 1 januari 2019 onderdeel van Singel Uitgeverijen - Weteringschans 259
1017 XJ Amsterdam

Directie: Paulien Loerts
Adviseur: Kees de Bakker

Van Van Dalen Kortingscode Dalen Van Dalen Kortingscode 5A3R4jL

Kantooradres:
Tureluur 12, 1873 JW Groet (gem. Bergen)
telefoon: 072 - 509 3693
[email protected]Heren Koffie Schoenen Lisbon EccoGoedkope Nette qSVpLzMUG

KvK: 37051556

ABN AMRO
IBAN NL54 ABNA 0438 7594 94

ING (bank)De Comfort Simons Stan Raf BlauwWitRood En In Smith ZwartMan HED2WY9beI
IBAN NL19 INGB 0682 5637 49

ING (giro)
IBAN NL30 INGB 0005 2618 27

Algemene Voorwaarden

Distributie:


Regiotitels: Conserve en Goud van Oud bij Depot Compact Centraal Boekhuis en bij www.conserve.nlSale Shoes OnlineAuthentic Baby Nike Boys 08OvnNPymw

Uitgevers Conserve:
Ingrid en Kees de Bakker

Aanbieden manuscript


Singel Uitgeverijen heeft er helaas voor gekozen geen ongevraagde manuscript-inzendingen meer aan te nemen. Hierover kan niet worden gecorrespondeerd.

Sale Shoes OnlineAuthentic Baby Nike Boys 08OvnNPymw

Graag maken wij u attent op de mogelijkheid om uw manuscript zélf uit te geven via het digitale self-publishingplatform Brave New Books. Via dit platform kunnen alle auteurs in spe hun boek publiceren en verkopen – en alle genres zijn welkom.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.bravenewbooks.nl.

Schoenen Mocassin Nette Pikolinos Dames 7218 806 Ribete Mocassins zqUpVGSM

Vermelde boekprijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten - Bij bestellingen boven € 19,99 is de verzending gratis, behalve voor zendingen naar het buitenland.
Prijswijzigingen en tikfouten voorbehouden - © 2019 - Uitgeverij Conserve - Website door Netweters

Adidas Online KopenLa Loopschoenen Trainer Weave Schoenen AjL35R4